10 zajímavých faktů o kratomu

Kratom je stálezelený strom, který pochází z jihovýchodní Asie. Listy stromu kratom jsou již po staletí využívány domorodými obyvateli této oblasti pro své léčivé vlastnosti. V posledních letech si kratom získal oblibu na Západě pro svůj potenciál zlepšovat náladu, zvyšovat hladinu energie a zmírňovat bolest. Zde je 10 zajímavých faktů o kratomu, které jste možná nevěděli. Zajímá vás, co v sobě tato zázračná rostlina skrývá? Vše vám prozradíme! 

kratom_michato

  1. Kratom patří do čeledi Rubiaceae, což znamená, že je příbuzný kávovníku a gardénii.
  2. Vědecký název kratomu je Mitragyna speciosa.
  3. Existují tři hlavní kmeny kratomu
  1. Listy kratomu lze žvýkat čerstvé nebo sušené a lze je také rozemlít na prášek nebo z nich vyrobit extrakt. Pokud máte přístup ke kratomovým listům, je dobré si z nich uvařit výborný kratomový čaj
  2. Kratom obsahuje řadu alkaloidů, které jsou pravděpodobně zodpovědné za jeho účinky, včetně mitragyninu a 7-hydroxymitragyninu.
  3. Kratom se tradičně používá jako lidový lék v Thajsku a Malajsii.
  4. Kratom je strom a může mít až 30 metrů! Místní obyvatelé na něj posléze vylezou a othají listy kratomu, které se pak suší. 
  5. Kratom lze konzumovat různými způsoby, včetně žvýkání listů, vaření čaje nebo užívání kapslí či extraktů.
  6. Nebyla hlášena žádná úmrtí způsobená samotným užíváním kratomu. Přesto jej lidé mohou považovat za drogu. 
  7. Kratom je v současné době ve většině zemí legální; je však zakázán v Itálii, Malajsii, Barmě, Austrálii a některých státech USA a mnoho dalších. O legalitě kratomu se dozvíte zde. 

V současné době se v České republice prodává několik druhů kratomu. Ať už jste milovníky kratomu, nebo vás tato fascinující rostlina jen zajímá, doufáme, že jste se o ní rádi dozvěděli více! Pokud jde o kratom, je toho hodně, co můžete prozkoumat, od jeho tradičního využití až po jeho potenciální moderní přínosy. Už jste kratom vyzkoušeli? Nebojte se vyzkoušet všechny druhy kratomu. Každý z nich je totiž jedinečný


Adéla, Michato