Průvodce kratomem pro začátečníky

Pokud s kratomem začínáte, možná se ptáte, co všechno skrývá tato kouzelná rostlina. Kratom je tropický stálezelený strom z jihovýchodní Asie a jeho listy byly po staletí využívány původními národy pro jejich léčivé vlastnosti. V posledních letech si kratom získal popularitu jako přirozený způsob, jak zvládat bolest, zvyšovat hladinu energie a podporovat pocity pohody. Na trhu je k dispozici mnoho různých druhů kratomů, takže je důležité udělat si průzkum, abyste našli ten správný typ pro vás. Pokud vás tato rostlina zaujala hned na začátku článku, pokračujte ve čtení!

hec-19

Jste-li nováčkem ve světě kratomu a chtěli byste jej vyzkoušet, není špatné si o něm nejdříve něco přečíst. Kratom je velice zajímavá rostlina, která má co nabídnout ve více směrech. Najde uplatnění v mnoha odvětvích. Nejvíce je kratom oblíbený jako nakopávač do fitness centra nebo booster energie při učení. Jistě si v něm po jeho vyzkoušení najdete zalíbení. 

Druhy kratomu 

Hlavní kouzlo tkví v tom, že kratom má několik druhů. Druhy kratomu se liší barvami a jejich účinky. Jaké tedy známe druhy kratomu? 

Zelený kratom

Zelený kratom je jednou z nejoblíbenějších odrůd a je známý pro svou vyváženost stimulačních a sedativních účinků. Pokud hledáte energizující zážitek z kratomu, zelený kratom je dobrá volba. Pro ty, kteří hledají úlevu od bolesti nebo jiných forem nepohodlí, je kratom Maeng da green často považován za nejlepší typ kratomu. Pěstuje se v Thajsku, Indonésii a dokonce i Africe a je známý svou vysokou kvalitou. Zelený kratom má dále několik dalších druhů, a to například kratom green Entikong, který je jedinečný svou historií. Staří domorodci ho v minulosti používali jako prostředek k posílení kognitivních funkcí, soustředění se na práci, léčení nespavosti. 

Žlutý kratom

Žlutý kratom je vyroben z listů kratomu, které byly oxidovány nebo vystaveny kyslíku. Tento proces mění barvu listů ze zelené na žlutou. K čemu je tedy žlutý kratom dobrý? Někteří kratomoví nadšenci věří, že poskytuje více energizující a povznášející účinek než zelený kratom. Jiní zjistili, že jim to pomáhá lépe se soustředit. Neexistují žádné vědecké důkazy na podporu těchto tvrzení, ale možná stojí za to je vyzkoušet, pokud hledáte nový zážitek z kratomu. 

Červený kratom

Historie červeného kratomu lze vysledovat až do počátku 19. století, kdy byl kratom poprvé objeven západními průzkumníky. Od té doby byl červený kratom po staletí používán domorodci v jihovýchodní Asii pro jeho léčivé vlastnosti. V posledních letech je červený kratom na Západě stále populárnější, protože lidé hledají přírodní alternativy k tradičním léčebným postupům. Proces červeného kratomu začíná sklizní a sušením listů stromu kratom. Po usušení se listy rozdrtí na jemný prášek. Prášek lze užívat perorálně nebo z něj lze připravit výborný čaj z kratomu. Červený kratom používá se často v menších dávkách. 

Zaujala vás tato zázračná rostlina a její rozmanitost? Podívejte se na všechny druhy kratomů, které máme na Michato.cz!


Adéla, Michato