Kratom vs. kanna

Pokud se vyznáte ve světě přírodních doplňků, pravděpodobně jste slyšeli o kratomu a kanně. Existuje spousta lidí, kteří hledají alternativu ke kratomu a kanna je často zmiňována jako správná volba. Co je kanna a jak se srovnává s kratomem? Obě tyto látky pocházejí z rostlin a obě mají dlouhou historii používání v tradiční medicíně. Jaký je tedy mezi nimi rozdíl? A který  je pro vás ten pravý?

hec-13

Co je kratom? 

Kratom je tropický strom pocházející z jihovýchodní Asie. Listy stromu byly po staletí používány pro své léčivé vlastnosti. Nyní je tato rostlina velice populární v Evropě. Díky svým mnoha využitím si ho oblíbí téměř každý. 

Je známo, že kratom má i několik léčebných využití a jsou to tato: 

  • Úleva od bolesti.
  • Dodává energii a zlepšuje náladu. 
  • Může působit i jako mírné sedativum. 

Kratom lze dále užívat i jako kratom kapsle nebo vařit jako čaj

Co je kanna?

Kanna je rostlina pocházející z Jižní Afriky. Listy rostliny kanny se pro své léčivé vlastnosti používají po staletí. Je známo, že kanna je účinná při zmírňování úzkosti, snižování stresu a dokonce jako mírná euforie. Kannu si můžete zakoupit jako kanna kapsle nebo ve formě prášku. 

Co je lepší? 

Opravdu záleží na tom, co hledáte. Pokud hledáte něco, co vám pomůže s úlevou od bolesti nebo zvýšením energie, kratom je pravděpodobně vaše nejlepší volba. Pokud hledáte něco více zaměřeného na úlevu od úzkosti nebo snížení stresu, kanna může být pro vás lepší. Kratom a kanna jsou obě rostliny, které se pro své léčivé vlastnosti používají po staletí. Jak kratom, tak kanna mohou být použity k pomoci při úzkosti, stresu a úlevě od bolesti. Mezi těmito dvěma rostlinami jsou však některé zásadní rozdíly

Rozdíly mezi kannou a kratomem: 

  • Listy kratomu lze žvýkat, kouřit nebo vařit do čaje.
  • Kanna se obvykle konzumuje ve formě kapslí. 
  • Kratom je také mnohem účinnější než kanna a může vyvolat účinky během několika minut. 
  • Účinům kanny trvá déle, než se projeví. 

hec-14

Nyní když jsme porovnali kratom a kannu, rozhodli jste se, která rostlina je pro vás ta pravá? Obě rostliny nabízejí řadu výhod, takže v konečném důsledku záleží na tom, v co doufáte, že ze své bylinné zkušenosti získáte. Kratom se ukázal jako účinná léčba chronické bolesti, úzkosti a deprese, zatímco kanna je známá svou schopností snižovat stres a zlepšovat náladu. Pokud hledáte pořádný nabíječ energie nebo chcete prozkoumat duchovní stránku rostlinné medicíny, může být pro vás kanna tou lepší volbou. Pokud však hledáte úlevu od fyzických nebo duševních onemocnění, kratom, obzvláště kratom červený, je pravděpodobně lepší volbou. 

Máte zájem o další podobné zajímavé produkty? Jistě si vyberete zde

Adéla, Michato