THCP: Je skutečně 33x silnější než THC?

THCP je nedávno objevený kanabinoid, který se nachází ve velmi nízkých koncentracích v některých odrůdách konopí a lze jej vytvořit v laboratoři úpravou legálního konopím odvozeného CBD. Byl objeven italskými vědci náhodně v roce 2019 během analýzy určité odrůdy marihuany.

Návrh bez názvu-28

Odkud THCP pochází?

Plný název pro THCP je delta-9-tetrahydrokannabiforol, někdy zkracovaný na delta 9 THCP nebo THC-heptyl. Zkratky zahrnují THCP, THC-P a THCp. Jedno maloobchodní místo jej nazývá delta-p. Po obrovském komerčním úspěchu delta 8 THC objevil průmysl konopí řadu kanabinoidů odvozených z konopí, které mohou konkurovat delta 9 THC v tradiční marihuaně. Tyto kanabinoidy - delta 8, delta 10 THC a HHC - jsou všude v různorodém trhu s konopím oblíbeny, a THCP je připraven přidat se k nim. 

Co je THCP?

THCP je organický kanabinoid (nebo fyto-kanabinoid), který je velmi podobný delta 9 THC, který je nejhojnějším kanabinoidem většiny odrůd marihuany. Ačkoli byl poprvé identifikován v určité odrůdě marihuany, THCP lze také vytvořit v laboratoři chemickou manipulací s CBD extrahovaným z legálních konopných rostlin.

Ve skutečnosti, aby bylo možné vyrobit dostatek THCP, který by měl reálnou komerční hodnotu, musí být vyroben v laboratoři, protože v samotném květu konopí není dostatek k nákladově efektivní extrakci. Molekulární struktura THCP je významně odlišná od delta 9. Má delší alkylový bokový řetězec („ocas“ atomů, který vychází z dna největší části molekuly). Rozšířený bokový řetězec - sedm uhlíkových atomů oproti pěti v delta 9 - umožňuje THCP snadněji se vázat na lidské kanabinoidní receptory CB1 a CB2, což znamená, že jeho účinky budou pravděpodobně silnější v mozku a těle.

Téměř všechny informace o THCP pocházejí z roku 2019 ze studie italských akademiků, kteří ji představili světu. Dosud nebyl proveden výzkum na lidských subjektech, takže víme málo o možných bezpečnostních problémech nebo vedlejších účincích THCP, kromě toho, co můžeme odhadnout na základě účinků jiných forem THC.

Způsobí THCP omamný efekt?

Italští vědci, kteří objevili organický THCP, zjistili ve zkoumání kultivovaných lidských buněk, že se THCP váže 33krát účinněji na receptor CB1 než delta 9 THC - pravděpodobně kvůli svému prodlouženému sedmiatomovému bokovému řetězci. Receptor CB1 je nejdůležitějším kanabinoidním receptorem pro vytváření psychoaktivních účinků, ale THCP se také snadněji váže na receptor CB2. To neznamená, že THCP vás dostane 33 krát výš než tradiční delta 9. 

Jaké jsou účinky THCP?

Díky schopnosti THCP tak dobře se vázat na kanabinoidní receptory je pravděpodobné, že produkuje účinky podobné delta 9 THC, ale možná ještě výraznější. Vědci, kteří objevili THCP, prováděli standardní pokusy na myších s konopím, aby zhodnotili fyzické účinky tohoto nového kanabinoidu. Myši projevovaly sníženou aktivitu při nižších dávkách, což se stalo katalepsií - stavem podobným tranzi - při vyšších dávkách. THCP se zdálo, že funguje i jako potenciálně účinný lék proti bolesti při vyšších dávkách.

Schopnost THCP tak efektivně se vázat na kanabinoidní receptory v těle by ji mohla udělat velmi cennou nejenom pro rekreační účely, ale také pro zmírnění bolesti, zmírnění nevolnosti a pomoc při usínání. Ačkoli THCP zatím nebyl důkladně studován, zdá se pravděpodobné, že nevyrovnatelná vazební afinita s lidskými receptory jej udělá zejména cenným pro léčení těchto a dalších stavů.
Návrh bez názvu-106

Bude THCP viditelné v drogovém testu?

Je nejisté, zda THCP způsobí selhání drogového testu, protože nebyl studován. Ale není důvod věřit, že THCP nevytváří typické produkty rozkladu THC v lidském těle, které by mohly být zaznamenány standardními drogovými testy používanými zaměstnavateli a policií. Závěr je poměrně jednoduchý: nikdo to s jistotou neví, takže pokud váš zaměstnavatel provádí testy na užívání konopí, měli byste se vyhnout THCP a všem formám THC a dalším kanabinoidům odvozeným z konopí (kromě bezpečných forem CBD).

Kde koupit THCP?

Pokud vás THCP zaujalo natolik, že byste jej chtěli vyzkoušet, rozhodně můžete vyzkoušet jeden z našich produktů Michato. Na Michato najdete například:

Pokud máte dotazy ohledně THCP a nejste si jisti výběrem toho správného produktu, kontaktujte nás